Q&A

En kommentar
Hej nu kommer jag här igen och har några frågor som jag har samlat på mig 
Frågor om au pair i Frankrike. 
• Hur långt tid tog det från att du skickade in din ansökan om au pair jobb tills att du hittade den rätta familjen? 
• Hur tänkte du när du packade? 
• Klarar man sig på lönen man får i månaden för att köpa kläder, fika på stan och andra upplevelser och nöjen eller bör man ha med pengar hemifrån och hur mycket skulle du rekommendera då? 
• Köpte du försäkring de 2 första månaderna? 
• Hur går det till med sim kort till mobiler och uppkoppling till datorn? 
Kram från mig☺️
 
/Kajsa
 
Hej! Ja hur lång tid kan det ha tagit? Jag tror jag skickade in min första intresseanmälan i början av januari, veckan efter hade jag min intervju. Sedan fixade jag med min ansökan fram till kanske april, och veckan efter att min ansökan var inskickad så hörde min franska familj av sig! Jag valde den första familjen jag fick erbjudande av, vilket jag absolut inte ångrar! 
     Jag tänkte att jag ville ha med så mycket som möjligt! Jag checkade in två stora resväskor, och hade en sportbag som handbagage. Jag hade alltså väldigt mycket plats, jämfört med många andra jag känner här. När jag packade så packade jag endast kläder som jag vet att jag använder, mina favoritkläder helt enkelt. Jag tycker att jag fick med en bra blandning av sommarkläder och varmare kläder, även om det var svårt att föreställa sig vinter här haha! Men tjocktröjor och tunnar jackor tror jag man kommer långt på. 
     Jag tycker absolut att man ska ta med pengar själv! Jag hade med mig pengar som bland annat gick åt till att köpa sådant jag inte fick med mig hemifrån (i mitt fall mest saker till min lägenhet) samt till att betala första skolterminen. När allt sådant var betalt har jag dock klarat mig bra på au pair-pengarna, och sparar till och med en del av det jag får till framtida resor och utflykter. Men jag tycker ändå inte att jag snålar, utan vi fikar och går ut och jag har köpt en hel del kläder sen jag kom hit! Vardagslivet täcks alltså av au pair-lönen för min del, men däremot kommer jag behöva använda lite av mina egna pengar för att betala för kommande skolterminer och resor.
     Min värdfamilj har köpt en försäkring till mig, och dessutom så utökade mamma min egna försäkring. Men jag köpte inte med STS's försäkring!
     Jag har inte pausat eller sagt upp mitt svenska abbonnemang, utan det finns kvar då jag vill ha mitt svenska nummer när jag kommer hem igen. Mitt abbonnemang gick dessutom inte att pausa, hade det fungerat hade jag gjort det! Här har jag köpt ett franskt kontantkort. Jag betalar 20 euro för en månad, och då får man ringa och sms:a obegränsat inom Frankrike samt får typ 600 mb surf, vilket är superlite men räcker för min del! Familjen betalar internet, jag använder deras. Jag har tur som har lägenheten direkt över familjens, vilket innebär att wifi't räcker upp till mig med.
 
Hoppas att du fick svar på fina frågor! :)
 
 
1 Johanna:

skriven

Tack för så snabba svar :)