Q&A

En kommentar
Vad är det bästa med att vara au-pair? 
Hur gamla är dina barn? 
Vad är dina sysslor? 
Hur många timmar jobbar du på en vecka (i genomsnitt)? 

Finns det något du ångrar att du inte tog med till Frankrike? 
Finns det något du ångrar att du tog med till Frankrike?
 
/Johanna
 
Hej! Det bästa med att vara au pair är att man får möjligheten att upptäcka en ny stad, ett nytt land och ett nytt språk. Det är relativt billigt att åka ett år som au pair, särskilt i jämförelse med till exempel utbytesår! Samtidigt får vi kanske en bättre och mer sanningsenlig bild av landet vi befinner oss i, med tanke på att vi bor och lever med en vanlig familj och inte på något slags internationellt campus. Jag gillar dessutom känslan av att alltid ha familjen att vända mig till, det har liksom inte blivit ett jättestort steg att ta, då jag känner att jag har en liten extrafamilj här i Frankrike också! 
     Mina barn här är 8 och 12, alltså ganska stora. Jag jobbar ungefär 25 timmar i veckan, ibland blir det några extra men de räknas då som "babysitting" vilket jag får extra lön för. Mina sysslor går ut på att följa barnen till skolan (en busstur på 10 minuter) på morgonen. Sedan är jag ledig fram till halv 5 då jag hämtar dem. Efter det går vi hem, äter mellis och jag sitter bredvid lilla L när hon gör sina läxor. Sedan lagar jag mat och äter tillsammans med barnen innan föräldrarna kommer hem vid runt halv 8. På onsdagar går L inte alls i skolan, vilket innebär att jag jobbar hela dagen. Då passar jag på att tvätta barnens och mina kläder, men annars så gör vi inget speciellt. Jag följer barnen till deras dans (5 minuters promenad bort) och på efteriddagen brukar de leka med någon kompis!
 
Rent packningsmässigt så måste jag säga att jag nog lyckades ganska bra! Jag saknar lite fler träningskläder och en huvtröja, och med tanke på att jag har min egna lägenhet så hade lite fler inredningsdetaljer, som kuddar och ljusslingor, inte varit helt fel. Jag saknar även mina skidkläder, då jag vill åka skidor i en ort som ligger typ 2 timmar härifrån! Det finns väl inte direkt något jag ångrar att jag tog med... Kanske att 6 skor var i överkant, haha, men jag har använt allihop!
 
1 Kajsa :

skriven

Hej nu kommer jag här igen och har några frågor som jag har samlat på mig
Frågor om au pair i Frankrike.
• Hur långt tid tog det från att du skickade in din ansökan om au pair jobb tills att du hittade den rätta familjen?
• Hur tänkte du när du packade?
• Klarar man sig på lönen man får i månaden för att köpa kläder, fika på stan och andra upplevelser och nöjen eller bör man ha med pengar hemifrån och hur mycket skulle du rekommendera då?
• Köpte du försäkring de 2 första månaderna?
• Hur går det till med sim kort till mobiler och uppkoppling till datorn?
Kram från mig☺️